24 Mart 2010 Çarşamba

Nevruz Bayramı Hksm'de Kutlandı


21 Mart Pazar günü yapılan kutlamaya Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Enver Şengül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte çok sayıda protokol davetlisi, öğrenci ve öğretmen katıldı. Katılımın yoğun olduğu kutlama, geleneksel ‘ateşten atlama’ gösterisiyle başladı. Daha sonra törenin yapılacağı salona giren davetliler öğrencilerin hazırladığı şiir ve oratoryoyu izlediler.

Programa katılan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Abdülkadir Emeksiz, ‘Kültürümüzde Nevruz’ konulu konuşmasında “Nevruz Farsça bir kelimedir ve ‘yeni gün’ anlamına gelir. Bütün Türk dünyasında bu özel gün bayram olarak kutlanır. Sadece Türklere mi aittir? Hayır. Biliyorsunuz nevruz, 21 Mart gece gündüz eşitliği yaşanan günde kutlanır. Başka bir deyişle nevruz, güneş ışınlarının geldiği açıyla ve belli bir yarım küre ilgili bir durumdur. Kuzey yarım küredeki ülkeler bu durumu baharın gelişi olarak kutlamışlar.” dedi.

Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Enver Şengül ise, “Bolluğun, bereketin ve ilkbaharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı Müslümanların ve Türklerin bilinen en eski bayramıdır. Kardeşliği pekiştiren, dostluğu artıran, hoşgörüyü Türk Milletine aşılayan ilk bayram olması vesilesi ile çok önemlidir. Binlerce yıldır kutlanan bu bayramın özelliği ilkbahar ayının başlangıcını simgelemesidir. Nevruz, toprağın uyanışı insanlara kucak açışı demektir.” diyerek konuştu.

Slayt gösterisiyle süren kutlama demir dövme, koro ve halk oyunlarıyla devam etti. Programın sonunda misafirlere Küçükçekmece Belediyesi tarafından pilav, helva ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder