19 Mart 2010 Cuma

Kenan Işık Atıf Yılmaz Stüdyosu'nda Ağırlandı


18 Mart Çarşamba günü, Küçükçekmece Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda gerçekleşen söyleşinin konuğu Kenan Işık oldu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da katıldığı söyleşide Kenan Işık, sanat macerasını ve oyunculuk deneyimlerini paylaşırken, tiyatroya gönül verecek adaylara tavsiyelerde bulundu.

Oyunculuk mesleğini geleceğini düşünerek seçmediğini söyleyen Kenan Işık, her şeyin okuma tutkusu ve merakla başladığını belirtti. Oyunculukta da ruh ve merak olmadan başarılı olunamayacağının altını çizen Kenan Işık, Türkiye’de yaşanan oyuncu zafiyetinin ardında altyapı eksikliğinin bulunduğunu vurguladı.


Söyleşide dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran Kenan Işık, “Bir oyuncunun bir rolde başarılı olabilmesi için o rol için gerekli kültürel, tarihi ve teknik bilgiye sahip olması gerekir. Eğer öğrenmekten, araştırmaktan ve daha iyiyi bulma yolculuğundan hoşlanmıyorsanız oyunculuktan başka mesleklerle ilgilenin.” dedi.

Sinema ve dizilerle ilgili düşüncelerini de aktaran Kenan Işık, küresel dünyada bu iki alanın, daha çok kar amacı güden ve seyircileri kalitesiz yapımlara alıştıran bir noktaya geldiğini ifade etti.

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay; tecrübelerini Küçükçekmecelilerle paylaştığı için Kenan Işık’a çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder