12 Mart 2010 Cuma

İpek Bİlgin'den Oyunculuk Dersi


İlçedeki öğretmen ve öğrencilere sinema mesleği ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen Cumartesi Şöyleşileri’ne, oyuncu İpek Bilgin konuk oldu. Küçükçekmece Belediyesi Atıf Yılmaz Stüdyoları’nda, 11 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen söyleşide İpek Bilgin, oyunculuk hakkındaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

Dizi oyunculuğunun yanı sıra oyunculuk dersleri de veren İpek Bilgin, “Oyunculuk yirmidört saat yapılan bir şeydir. Yaşarken aldığın tüm bilgiler senin oyunculuk becerine yansır. Dolayısıyla kendini geliştirme süreci oyunculuğun kalitesini belirler. Oyunculuk eğitiminin ilk adımı ise sahne önünde yaşadığın duyguları fark edebilmek ve bunları ifade edebilmektir.” dedi.

Hayatta bilgi ve kendine güvenin aynı anda yürüdüğünü ifade eden Bilgin, oyunculukta da en baştan itibaren kendine güven olmadan öğrenmenin gerçekleşemeyeceğini, sahnedeki heyecanın yaş ve bilgiyle alakalı olmadığını söyledi. Oyunculukta şu rolü yapmam gibi bir söylemin bulunamayacağını vurgulayan İpek Bilgin, “Oyuncu her koşulda her şey olmak zorundadır.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder