24 Mart 2010 Çarşamba

Yusuf Özkan Özburun Cksm'de Ağırlandı


Ünlü Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, ‘Modern Dünyada Genç Olmak’ konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği kişisel gelişim söyleşisi, ilçe halkının da yoğun katılımıyla, 23 Mart Salı günü, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi

Söyleşide ‘genç’ kelimesinin üstünde duran sosyolog Yusuf Özkan Özburun, genç kelimesinin Farsça’da hazine anlamına geldiğini ve gençliğin gerçekten bir hazine olduğunu söyledi. Gençlerin bu hazinenin farkında olmadığını, adeta hazine sandığının üzerine oturduklarını ifade eden Özburun, “ Eğer bu hazine sandığını çağın korsanlarına yağmalatırlarsa ki bu içinde yaşadığımız çağ sıkıntılı ve zorlu bir çağdır; gençlerin hayatı harcanır.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş bölgesinde uzun zaman psikolojik danışmanlık ve TRT’de programlar yaptığını ifade eden Özburun, 15 yaşında bütün hayatı, duygu ve düşünceleri bitmiş insanlarla karşılaştığını söyledi.

Zaman zaman katılımcıların sorularını cevaplayan ve diyalogda bulunan Yusuf Özkan Özburun ‘çağın virüsleri’ diye adlandırdığı bir benzetmeye dikkat çekti. Bu konuda çeşitli uyarılarda bulunan ünlü sosyolog; maddi, manevi ve psikolojik virüslerin gençliği kolaylıkla elimizden alabileceğinin altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder