10 Mart 2010 Çarşamba

Psikolog Dr. Davut İbrahimoğlu Küçükçekmece'lilerleydi


Sağlıklı Toplum Sağlıklı Bireyle Başlar' ilkesiyle çalışmalarını sürdüren ünlü Psikolog Dr. Davut İbrahimoğlu ‘Pozitif Düşünce ve Beyin Gücü’ panelinde ilçe halkıyla buluştu. 9 Mart Çarşamba günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Küçükçekmecelilerin yoğun ilgisi görülmeye değerdi. Mutlu aile, iş hayatındaki başarı ve aile-çocuk ilişkilerinin insan hayatındaki yeri ve önemi üzerine gerçekleştirilen söyleşide İbrahimoğlu, katılımcılara daha mutlu bir hayat için bazı önerilerde bulundu.

İnsanların pozitif düşünce yöntemiyle kendi kendilerini iyileştirebileceklerini vurgulayan İbrahimoğlu, “Biz hasta olduğumuzda hemen ağrı kesicilere sarılıyoruz. Olmadı bir vitamin, yanında bir antibiyotik içiyoruz. Oysa ilaç içtiğimizde bir haftada, içmediğimizde 7 günde iyileşiyoruz.”diye konuştu.

Psikolog Dr. Davut İbrahimoğlu sözlerine: “Öncelikle bizim kendimizi bilmemiz kendimizi tüm yönlerimizle tanımamız gerekiyor. Kendinize; ‘Ben kimim?’ ‘Bu dünyada niye varım?’ sorularını sorun. Kendinizi tanırken ruh, beden, zihin üçlüsünü unutmayın. Bu üçü birbirine bağlıdır. Bir tanesinde sorun olursa diğerleri de işlevini yitirir.” diyerek devam etti. Program sonunda söyleşiye katılan tüm Küçükçekmeceliler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder